A house in the hills

A sculptural concrete staircase brings character and spirit to this four story mansion in Yarze, in the hills overlooking Beirut. The staircase – the central feature of the residence – leads all the way up to a magnificent terrace overlooking the urban seascape. Spirituality and openness welcomes the visitor – inviting him to make him or herself comfortable, and step inside.

The project is ambitious. The client though, favors the recourse to minimalist features and ‘no-frills’ aesthetics. Accordingly, the design capitalizes on the use of simple devices and raw materials. Casted concrete, black metals, African & dark wood and textured whites bring serenitude, warmth, and joy to the ensemble. Finally, special attention is payed to both visual and sound ambiances – the careful framing of window views, for instance, or the insertion of an integrated hi-fi system than spans the residence throughout.

Beirut surroundings – Lebanon
{2013 – 2018}

Client: Private
Location: Surroundings of Beirut
Specs: 4 story house (4 bedrooms; 750 sqm) + terrace/pool (400 sqm) & garden (130 sqm).
Coll.: alii
Status: Completed